Blog

Glikációs végtermékek összefüggése az inzulinérzékenységgel és a testsúllyal

Glikációs végtermékek összefüggése az inzulinérzékenységgel és a testsúllyal

Egy randomizált klinikai vizsgálat megállapította, hogy a táplálékból származó glikációs végtermékek mennyisége csökkent az alacsony zsírtartalmú, növényi alapú étrendben, és hogy ez a csökkenés a túlsúlyos embereknél inzulinérzékenység növekedésével járt együtt.

Az alváshiány hatása a fizikai teljesítményre

Az alváshiány hatása a fizikai teljesítményre

Az akut alváshiány negatív hatással van az azt követő nap edzés teljesítményére. A hatás nagysága nagyobb lehet, ha az egyének alvásmegvonást vagy késői korlátozást tapasztalnak, és ha a feladatokat délután végzik.

Az inzulinrezisztencia nem farmakológiai kezelései

Az inzulinrezisztencia nem farmakológiai kezelései

2022-ben lengyel kutatók a növényi alapú étrend inzulinrezisztenciára gyakorolt hatásának szakirodalmi áttekintését végezték el. A szakirodalom összehasonlító tanulmányokat, keresztmetszeti vizsgálatokat és randomizált kontrollált vizsgálatokat tartalmazott.

Egészséges ételek a pénztáraknál javítják a vásárlási szokásokat?

Egészséges ételek a pénztáraknál javítják a vásárlási szokásokat?

Szomorú hír az, hogy önmagában nem elég az egészségesebb ételek elhelyezése ott, mert az egészségtelen élelmiszerek fogyasztása nem csökkent ezáltal.

Európa elhízottsága: 2022-es friss adatok

Európa elhízottsága: 2022-es friss adatok

A túlsúly és az elhízás korunk egyik legnagyobb egészségügyi kockázatát jelentő kórállapotai. Napjainkban Európában a felnőtt lakosság 60%-a túlsúlyos vagy elhízott, de sajnos a gyermekek körében is egyre elterjedtebb ez a kórkép, ugyanis közel minden harmadik gyermek rendelkezik normálisnál magasabb testtömeg indexszel.

A meghosszabbított alvás hatása az energiabevitelre és az elhízásra

A meghosszabbított alvás hatása az energiabevitelre és az elhízásra

Az egészséges alvás javítása és időtartamának hosszabb ideig történő fenntartása az elhízás megelőzésére szolgálhat, illetve a testsúlycsökkentő programok részét is képezheti.

A mesterséges édesítőszerek tényleg rákot okozhatnak?

A mesterséges édesítőszerek tényleg rákot okozhatnak?

Az eredmények arra utalnak, hogy a mesterséges édesítőszerek, amelyeket világszerte számos élelmiszer- és italmárkában használnak, módosíthatja a kockázati tényezőket a rákos betegségek megelőzésében.

A tojásfogyasztás és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatai

A tojásfogyasztás és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatai

A kutatás eredményei meggyőző bizonyítékként szolgálnak a fokozott tojásfogyasztás és a szív- és érrendszeri megbetegedések megnövekedett kockázata között.

Mennyire légszennyező az étrended?

Mennyire légszennyező az étrended?

Az Egyesült Államokban 17 900-an halnak meg évente a mezőgazdasági légszennyezés következtében, ezek közül 15 900 írható az élelmiszer-előállítás számlájára. Ezeknek nagyjából 80%-a köthető állati eredetű élelmiszerek termeléséhez, mind konkrétan az állattartás mind a takarmánytermelés okozta haláleseteket egybevéve.

Elmúlt 60 év elhízása vizuálisan

Elmúlt 60 év elhízása vizuálisan

Egy átlagos testalkatú amerikai férfi BMI-je 25,1-ről 29,5 kg/m2-re nőtt, míg vele együtt a derékkörfogat 88,7-ről 102,9 cm-re emelkedett.


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.