Blog

Várandósság előtti étrend és a terhességi diabetes kialakulása közötti kapcsolat

Várandósság előtti étrend és a terhességi diabetes kialakulása közötti kapcsolat

Az egészséges, teljes értékű ételekben gazdag növényi étrend alternatívát kínálhat a terhességi diabétesz rizikójának csökkentésére.

Kreatin fogyasztásának időzítése. Tényleg fontos?

Kreatin fogyasztásának időzítése. Tényleg fontos?

Összességében úgy tűnik, hogy az edzés fokozza a kreatinfelhalmozódást a kreatin (Cr) kiegészítéssel ellátott izmokban, a Cr kiegészítés edzés körüli időzítésének fontosságát alátámasztó bizonyítékok jelenleg csak néhány vizsgálatra korlátozódnak.

A növényi alapú táplálkozás hatása a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatára

A növényi alapú táplálkozás hatása a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatára

Egy 2021-ben publikált metaanalízis célja az volt, hogy ezeket a korábbi ellentétes eredményeket értékelje, és a PDI alapján vizsgálja a különböző növényi étrendeket a kardiovaszkuláris rizikó és halálozás szempontjából, objektív képet adva ezzel a valós hatásokról.

Az egészséges és fenntartható étrendek költségeinek vizsgálata világ-és regionális szinten

Az egészséges és fenntartható étrendek költségeinek vizsgálata világ-és regionális szinten

A minél inkább növényi alapú táplálkozás szélesebb körű elterjedése jelentős környezetvédelmi és egészségügyi előrelépést is jelentene világszerte.

Lesznek-e hiánybetegségeid vegánként?

Lesznek-e hiánybetegségeid vegánként?

Mindegyik vizsgált étrend, így a vegán táplálkozás is képes kielégíteni szervezetünk tápanyagigényét, fontos azonban, hogy bármelyik táplálkozási módot is válassza az ember, legyen tisztában annak határaival és a lehető legoptimálisabban állítsa össze étrendjét.

Fermentált ételek hatása a mikrobiomra és az immunrendszerre

Fermentált ételek hatása a mikrobiomra és az immunrendszerre

A mikrobiológiai elemzésekből az derült ki, hogy a fermentált ételeket fogyasztó csoportban nagymértékben nőtt a bélflóra diverzitása, vagyis több, az emésztés és az immunrendszer számára hasznos fajt tudtak kimutatni a baktériumflórából a kísérlet végén.

Burkitt hipotézisének elemzése: rostfogyasztás és a krónikus betegségek kapcsolata

Burkitt hipotézisének elemzése: rostfogyasztás és a krónikus betegségek kapcsolata

A rostban gazdag, növényi alapú táplálkozás nem csak az élettartamot növelheti, hanem az egészséges életévek számát is azáltal, hogy csökkenti a civilizációs betegségek kialakulásának kockázatát.

Menopauza és hőhullámok: a növényi étrend és a szója áldásos hatásai

Menopauza és hőhullámok: a növényi étrend és a szója áldásos hatásai

Alacsony zsírtartalmú növényi étrend, és emellett a szójabab bevitele ritkábban jelentkező és alacsonyabb intenzitású hőhullámokkal társul nőknél. Az eredményekből arra következtethetünk, hogy a mindennapos szójabab fogyasztás csökkenti a hőhullámok gyakoriságát.

Növényi alapú táplálkozás előnyei: Lehetséges biokémiai folyamatok a pozitív egészség mögött

Növényi alapú táplálkozás előnyei: Lehetséges biokémiai folyamatok a pozitív egészség mögött

Jelen tanulmány célja az volt, hogy a szakirodalom áttekintésével, minél több bizonyítékkal szolgáljon a növényi alapú táplálkozás kedvező hatásait illetően, továbbá, hogy javaslatokat tegyen a még nem megfelelően bizonyított összefüggések vizsgálatára.

Tényleg valódi a gluténérzékenység nem-cöliákiás személyeknél?

Tényleg valódi a gluténérzékenység nem-cöliákiás személyeknél?

Napjainkban jelentősen megnövekedett a glutén fogyasztásához társított betegségek és intoleranciák köre, így a glutén fogyasztásával kapcsolatos témakörök is egyre népszerűbbé váltak, és a sok ellentétes információ hatására egyre többen kerülik vélt vagy valós egészségügyi okból a gluténtartalmú ételek fogyasztását. A cikkben választ kaphatsz arra, hogy tényleg valódi-e a gluténérzékenység nem-cöliákiás személyeknél.


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.