Varga Balázs:
FEHÉRJEMÍTOSZ
Szeretnéd tudni, hogyan lehet elérni a maximális sportteljesítményt egy tápanyagdús növényi étkezéssel?
Kiknek szól ez a könyv?
neked mindenképp, ha az alábbiakból magadra ismersz

Kezdő és profi sportolóknak, fogyni vágyóknak
Már kezded unni a sok húst, de félsz attól, ha elhagyod, akkor nem lesz elég fehérje az izomépítéshez? Keresed azt az alternatívát, amivel valami másra végre kiválthatod a rizs-csirke kombinációt, de fogalmad nincs milyen úton haladj? Tudod jól, hogy sok diéta létezik, de nem mersz váltani, mert félsz attól, hogy leromlik a sportteljesítményed? Próbálsz olyan diétát keresni, amivel lehet izmot építeni, de közben fogyni is. Mindig is szeretted volna elérni a lapos hasat, de soha nem sikerült.
Edzőknek, táplálkozási szakértőknek, szakácsoknak
Már van egy jól bejáratott módszered az ügyfeleid részére. Titokban úgy érzed, hogy a táplálkozás minden aspektusát ismered, de valójában segítségre szorulnál, ha egy vegetáriánus vagy vegán ügyfélnek kellene segítened. Ilyenkor néha elkap a lelkiismeret-furdalás, hogy olyasmibe kontárkodsz bele, amihez nem is értesz igazán. De motivált vagy, és szeretnéd a lehető legprofibban megoldani az előtted álló feladatot. A ügyfeled sikere a Te sikered is lesz!
Tanároknak, dietetikusoknak, orvosoknak
Évek óta segítesz embereknek a helyes életmódban, gyógyulásban, hiszen elismert szakember vagy. Amikor tanácsadásra kerül sor, akkor határozottnak érzed magad, de legbelül tudod, hogy az egyetemeken tanult ismeretek hiányosak és a gyógyítás minden oldalát még nem ismered. Tudod jól, hogy az egészség megőrzése nem a gyógyszereken múlik. Szeretnéd, ha ügyfeleid büszkék lennének rád, és ki tudnál tűnni a tömegből, egy olyan ismerettel, ami tisztán növényi, természetes táplálkozásról szól?


MILYEN HASZNOD LESZ A KÖNYVBŐL?
Ha van stratégiád a sporttáplálkozásra, a fejlődés elkerülhetetlen. Lépésről-lépésre fogod megérteni a táplálkozási ismeretek alapjait. Olvasod, csinálod, olvasod, csinálod. A siker elkerülhetetlen!
 • Megtanulod, hogy nem a hús az egyetlen minőségi fehérje: Felfedezheted a növények kiaknázatlan lehetőségeit és megkaparinthatod azt az ismeretet, hogy nem a csirke, marha és tejsavó fogja neked megadni a tökéletes aminosavprofilt az izomépítéshez.
 • Annyi energiád lesz, hogy nem fogod az edzést soha abbahagyni: Nem lesz szükséged edzés előtti mesterséges stimulánsokra ahhoz, hogy jól bírd az intenzív gyakorlatokat. Barátaid furcsán fognak rád nézni, amiért már másfél órája a teremben vagy és még mindig nem fáradtál el.
 • Tested gyorsabban fog regenerálódni és kevesebb izomfájdalmad lesz: Megtanulhatod, hogy a táplálkozás miként befolyásolja a szív- és érrendszerek egészségét, miért tud izomzatod gyorsabban regenerálódni és megértheted, miért lehet kevesebb izomgörcsöd vagy izomfájdalmad, egy jól beállított étkezés mellett.
 • Végre egy könyv, ami utat mutat a sok táplálkozási étrend útvesztőjében és ismerteti, hogy az egészséges étkezés nem a kalóriaszámolásról szól. Ez a könyv nem csak sporttáplálkozással foglalkozik, számtalan étkezéssel kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el, megannyi hasznos és szükséges tanáccsal szolgál.
Tudományos alapokon, fikciótól mentesen!
“Ha ez a könyv 4 éve a kezemben lett volna, akkor ma már nem itt tartanék!”


MIÉRT BÍZZAK MEG A KÖNYV HITELESSÉGÉBEN?

Több, mint 400 szakmai hivatkozásra épül

A könyvben nem anekdotákat és meséket fogsz találni, hanem komoly kutatási, orvosi- és biokémiai alapokon nyugvó megállapításokat, amelyek tudományosan alátámasztott tények.
Orvos által szaklektorálva

Számomra is fontos volt, hogy ne csak a saját tudásom és kutatásom alapján készüljön el a könyv, hanem egy teljesen független személy által is hitelesítve legyen. Ezért nem bíztam a véletlenre és több hetes munkát fektettünk az ellenőrzésbe.
Búlvár helyett tudomány és szakértelem
Növényi alapú táplálkozásról szóló tanulmányaimat az amerikai Cornell Egyetem és a T. Colin Campbell Alapítvány által létrehozott képzésén végeztem el. Cornell az amerikai Borostyán Liga egyetemei közé tartozik, ami azt a nyolc egyetemet jelenti, melyek magas színvonalukról híresek.

És ha ez nem lenne elég… Miért olyan jó ez a könyv?
Ha sportolóként növényi étkezésre szeretnél váltani, akkor ez a könyv lesz a bibliád!
 • Magyarországon ez az első olyan könyv, ami átfogóan foglalkozik a növényi alapú sporttáplálkozással tudományos alapokon.
 • Megtanulhatod melyik élelmiszer és annak milyen összetevője segíti a sportteljesítményedet növelni.
 • Mert ez a könyv nem csak sportolóknak szól és nem csak sporttáplálkozással foglalkozik.
 • Élvezheted a kalóriaszámolás nélküli fogyás titkos receptjét.
 • Recepteket találsz benne, vegyesen nyers és főtt ételeket, edzés előtti és utáni turmixokkal, kiegészítve makro- és mikronutriens értékekkel.
 • Egy fantasztikus szótárt találsz a könyvben: egy gyűjtemény, ami lámpást gyújt a szakkifejezések birodalmában.
 • Gyakorlati tippeket kapsz, amiket könnyedén beépíthetsz a mindennapokba.

Nincs eleged már abból, hogy nem tudsz lefogyni és mellette nem tudsz izmot építeni?
Problémáid vannak a koleszterintszinteddel, vagy esetleg inzulinrezisztens vagy?
Összezavar a mainstream média és már azt sem tudod melyik táplálkozási típus az egészséges: ketogén, paleo, Atkins, vegetáriánus, vagy vegán?
Évek óta próbálkozol leadni pár kilót és sehogy sem megy?
“A hüvelyestől felfújódom, a szénhidrát hízlal, a gyümölcsben sok a cukor.” Félsz ezektől és nem tudod mi lenne a jó megoldás?
Eleged van az állandó hajtásból, és szükséged lenne valamilyen új teljesítménynövelő étrendre?

100% garanciát vállalok! Ha nem tetszik a könyv, küldd vissza 30 napon belül, és visszafizetem az árát. Hadd mutassam meg, mi volt a kiút receptje, miért tartottam én is ott, ahol most te vagy! Irányt mutatok egy egészséges hosszú távú élet felé!

Ez a könyv NEM egy csalitermék egy drága tanácsadáshoz. Ebben a könyvben minden benne van, ami igazán fontos a változáshoz!

MIT TARTALMAZ PONTOSAN A KÖNYV?
A könyv szőröstül-bőröstül 276 oldal! Olvasd el a tartalomjegyzéket, hogy ne zsákbamacskát vásárolj:
 • 1. Hogyan kezdd el? – Ugord át a kezdeti nehézségeket egy apró lépéssel!
 • 2. Étkezési típusok – Tegyük tisztába a növényi táplálkozás alapjait!
 • 3. Az étel – Ismerd meg az élelmiszerek típusait és a tudományt, ami mögöttük van!
 • 4. Egészséges ételek, vagy mégsem? – A legvitatottabb élelmiszerek tisztázása
 • 5. A vegán étkezés és a sport kapcsolata – A titok, ami megtanít, hogyan legyél izmos és szálkás
 • 6. Táplálékkiegészítők – A kegyetlen igazság leleplezése és iránymutatás a táplálékkiegészítők útvesztőjében
 • 7. Szénhidrátra fel, zsírral le! – Tanuld meg, miért lesz a szénhidrát a barátod, a zsír pedig az ellenséged
 • 8. Káros szenvedélyek: kávé, alkohol, cigaretta – Káros szenvedélyek, amik többet ártanak, mint használnak
 • 9. Mit eszem egy nap? – Ismerd meg egy növényi táplálkozási szakértő étrendjét!
 • 10. Receptek – A legjobb ételek, amit csak egy vegán sportoló ehet
 • 11. Vásárlás – Szerezd meg a tudást, ami képessé tesz a tökéletes élelmiszer kiválasztására!
 • 12. Háromhetes szálkásító és erősítő program – A végső megoldás, ami kezedbe adja a kulcsot. Már csak használnod kell!
 • 13. Szellem, test, lélek – Hogyan maradj sportos és egészséges, ha már mindent tudsz a táplálkozásról?
 • 14. Mit tehetek még? – Tippek és trükkök, amikre eddig nem is gondoltál
 • 15. Zárszó – Útravaló gondolatok, amiket el kell vinned magaddal!
 • 16. Melléklet – Egy gyűjtemény, ami lámpást gyújt a szakkifejezések birodalmában


KÜLÖNLEGES BÓNUSZ A KÖNYV MELLÉ, AMIT FIZETÉS UTÁN AZONNAL MEGKAPSZ!
Nemzetközi elit vegán sportolók titkai című e-könyv (PDF)

45 elit sportoló, 22 szakmai kérdés, 15 szakmai hivatkozás, 31 oldal. Egy tanulmányban, ami segít izmot építeni és egészségesen élni.

2017 nyarán egy nagyszabású felmérést végeztem nemzetközi vegán sportolók körében, hogy megismerjem milyen táplálkozási szokásokkal rendelkeznek más országokban élő atléták. A tanulmánnyal nagyobb betekintést kapsz a növényi alapú diétát követő sportolók gondolkodás módjáról, napi rutinjáról és véleményükről a vegán étkezés kapcsán.

Ha MOST megrendeled a Fehérjemítosz könyvet, akkor ajándékba megkapod a Nemzetközi elit vegán sportolók titkai című e-könyvet is!

Ne feledd, ezt az e-könyvet magában nem lehet letölteni később ingyenesen. Csak a Fehérjemítosz című könyv megvásárlásakor kaphatod meg ajándékba!


KI AZ A VARGA BALÁZS?

Szakmai háttér
Vegán táplálkozási szakértő és blogger. Diplomáját alkalmazott táplálkozástudományból szerezte. A TOP 10 legjobb növényi étel a testépítéshez és a Teljesítményfokozó növényi ételek című e-könyvek szerzője. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen tanul a Dietetikai és Komplementer Medicina Tanszéken.

 • Több mint 140 szakmai blogcikk
 • 25 teltházas előadás
 • Több mint 4 000 eladott könyv
 • Több mint 9 000 Facebook követő
 • Több mint 160 elégedett ügyfél

MÉDIA MEGJELENÉSEK

Cikkek, videók, interjúk. A logókra kattintva tudod megnézni őket. Ha tetszett valamelyik, akkor kérlek oszd meg a Facebookon vagy az Instagram oldaladon!

Mit mondanak mások Varga Balázs szakmai munkássága kapcsán?
A leginspirálóbb visszajelzések, amikre büszke vagyok:
 • „Jó hangulatú este, sok hasznos információ, finom ételek, kedves emberek, felkészült előadó.” – Judit
 • „Hasznos és érdekes információkat tudhatsz meg a növényi sporttáplálkozásról, miközben isteni finom és izgalmas vegán ételeket, italokat kostólhatsz meg! Kár volna kihagyni.” – Emese
 • „Érdemes meghallgatni nem vegánoknak is, mert a téma ritkaságszámba megy és sok hasznos infót kaphatsz életed hátralévő részére.” – István
 • „Mindenkinek csak ajánlani tudom a konzultációt! Nekem nagyon nagy segítséget jelentett!” – Katalin
 • „Felkészült, hiteles és mindennek alaposan utána jár!” – Vali
 • „Már 7 kilót fogytam és egyre erősebb vagyok.” – Attila
 • „Az edzés előtti-utáni turmixokat imádom! Egyre javul a sportteljesítményem!” – Katalin
 • „Egyértelműen erősödtem, szépen lassan fejlődök. Kondim brutális lett magamhoz képest.” – Csaba


OLVASÓI VÉLEMÉNYEK, A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL

Akik már olvasták a könyvet:

MEGHATÁROZÓ EGÉSZSÉGÜGYI SZERVEZETEK VÉLEMÉNYE A VEGÁN ÉTRENDRŐL

Amerikai Dietetikusok Szövetsége:
„Az Amerikai Dietetikus Szövetsége azon a véleményen van, hogy a megfelelően összeállított vegetáriánus étrendek – köztük a vegán étrenddel – egészségesek, tápanyagtartalmuk megfelelő, és segíthetnek bizonyos betegségek megelőzésében vagy kezelésében is. A jól megtervezett vegetáriánus étrend megfelelőek minden életkorban, beleértve a terhességet, a szoptatás időszakát, gyermekkort, a serdülőkort, és azokat is, akik sportolnak.”
(forrás)

Brit Dietetikusok Szövetsége:
„A megfelelően megtervezett vegetáriánus [és szigorúan vegetáriánus, azaz vegán] étrend tápláló és egészséges lehet. Alacsonyabb kockázattal jár a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás, egyes rákos megbetegedések és a magas koleszterin szint tekintetében. Ez amiatt lehet, mert ezek az étrendek kevesebb telített zsírt, kevesebb kalóriát tartalmaznak, és gazdagabbak rostokban, fitonutriensekben/fitokemikáliákban (ezeknek védő tulajdonságokkal rendelkezhetnek), mint a nem-vegetáriánus étrendek.”
(forrás)

Ausztrál Dietetikusok Szövetsége:
„[Az állati termékek] megvonása ellenére megfelelő tervezéssel lehetséges minden, a jó egészséghez szükséges tápanyaghoz hozzájutni a vegán étrenden.”
(forrás)

Kanadai Dietetikusok Szövetsége:
„Az egészséges vegán étrendnek megannyi egészségre gyakorolt pozitív hatása ismert: alacsonyabb arányban fordul elő az elhízás, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a magas vérkoleszterinszint, a 2-es típusú cukorbetegség és bizonyos rákos megbetegedések” és „A vegán étrenddel fedezhetjük minden tápanyag-szükségletünket bármely életkorban, beleértve a terhességet, a szoptatást és az idős kort is.”
(forrás)


RENDELD MEG A SAJÁT PÉLDÁNYOD, ÉS INDULJ EL AZ ÚTON!
Kényelmes és gyors szállítás
A könyvedet a GLS futárszolgálat 1-2 munkanapon belül szállítja. Ki sem kell mozdulnod, házhoz megy a csomag. A lehető leghamarabb átadjuk a futárnak, és a strapabíró, profi csomagolásnak köszönhetően biztosan nem fog megsérülni szállítás közben.

 

Biztonságos kártyás fizetés
A bankkártyás fizetés 100%-osan biztonságos megoldás, amit a Barion profi technológiája garantál. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény. Ezt a rendszert használja a Don Pepe, az Extreme Digital, az A38 Hajó és a Jófogás.hu is. Ha nem szeretnél bankkártyával fizetni, akkor van lehetőséged utánvéttel is kérni a könyvet.

 

100%-os garanciát vállalok
Annyira biztos vagyok abban, hogy tetszeni fog a könyvem, hogy 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalok! Ha nem tetszik a könyv, akkor nincs más dolgod, mint visszaküldeni és szó nélkül visszafizetem az árát!

 


Külföldi szállításra is van lehetőség!

Ha külföldi címre szeretnéd kiszállíttatni a könyvet, akkor kattints ide és ott folytasd a megrendelésed.
A külföldi kiszállítás költsége: 3 900 Ft.


A következő országokból tudsz jelenleg könyvet rendelni:
Ausztria, Belgium, Csehország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Románia, Szlovákia, Szlovénia.

Rendeld meg a könyvedet itt!
és tied lehet a Fehérjemítosz című könyv + a Nemzetközi elit vegán sportolók titkai című e-könyv

A könyv bruttó ára: 4 990 Ft.

Az ingyenes e-könyvet fizetés után e-mailben fogod megkapni, a nyomtatott könyvet pedig bruttó 1 400 Ft-os csomagolási és szállítási költséggel tudjuk elküldeni neked futárral.

Miért kerül ennyibe a szállítási díj? Mert szeretek profikkal dolgozni! Amit tartalmaz a díj:
futár költsége + logisztikai cég munkája (csomagolás + számlázás) + ÁFA + garancia, hogy a karácsonyi hajtásban is megkapd a megrendelt csomagot!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és 1-2 munkanapon belül szállítjuk a könyvedet!

Fontos! A lenti megrendelő űrlap csak magyarországi kiszállításra vonatkozik, ha nem magyarországi címre szeretnéd kiszállíttatni a könyvet, akkor kattints ide!


 


KÉRDÉSED VAN? SEGÍTEK!
Ha felmerült benned bármilyen kérdés…
Előfordulhat, hogy még bizonytalan vagy a vásárlásban, vagy valamit szeretnél megtudni. Ez egy teljesen természetes folyamat vásárlás előtt. Felmerülhet olyan kérdés, amire ezen az oldalon nem kaptál választ, akkor nyugodtan írj nekem e-mailt az info@balazsvegansport.hu e-mail címre és 48 órán belül örömmel segítek neked.


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.