Nyers zöldségek előnyei

Nyers zöldségek előnyei

Eat raw vegetables instead of cooked vegetables, and you’ll get more of vitamins like A and C. These vitamins are heat-sensitive, meaning high temperatures and longer cooking times degrade or destroy them. If you cook your vegetables in water, you’ll also lose some water-soluble vitamins, such as folate and vitamin C, because they leach out into the cooking water. My raw salad: lettuce, radish, celery, spring onion, pumpkin seed.

Nyers zöldségeket enni főtt zöldségek helyett, így több vitaminhoz jutsz hozzá, mint például az A és C. Ezek a vitaminok hőérzékenyek, ami azt jelenti, hogy magas hőfokon és hosszabb főzési idő alatt csökken és elpusztul tartalmuk. Ha zöldségeket főzöl vízben akkor szintén elvesznek a vízben oldódó vitaminok, mint a folsav vagy a C vitamin, mert kiszivárognak a főzővízben. Mai nyers salátám: Iceberg saláta, retek, zeller, újhagyma, tökmag.



A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.