Varga Balázs Vegán Sporttáplálkozás
Növényi sporttáplálkozás, tudományos alapokon, fikciótól mentesen!
Rólam
Szia!
Varga Balázs vagyok, vegán táplálkozási szakértő és blogger.
Fontosnak tartom felhívni a figyelmet, hogy minden sportolónak van lehetősége továbblépni az állati fehérjéken túl és kipróbálni valami újat. Elkötelezettnek érzem magam abban, hogy mind azt a tudást, amit az évek alatt megszereztem átadjam egy új generációnak, hogy jobb világot teremtsünk magunknak, másoknak, környezetünknek.
  • Több mint 152 szakmai blogcikk
  • 32 teltházas előadás
  • Több mint 5 000 eladott könyv
  • Több mint 12 000 Facebook követő
  • Több mint 11 500 Instagram követő
  • Több mint 195 elégedett ügyfél

 

Tudományos alapokon, fikciótól mentesen!

      

Az én történetem…
Az életem fontos része a sport. Amint tehetem, megtalálom a mozgásnak valamilyen formáját, legyen szó akár egy rövid sétáról vagy egy komoly intenzív edzésről. Gyerekkoromban nagyon sokfajta sportágat kipróbáltam, de sosem maradtam meg egyiknél sem. Talán azért, mert hajtott a vágy, hogy minél több mindenbe belekóstoljak, és kerestem az utamat, így igazán egyik sem kötött le. Egy hosszabb kihagyás után, amikor már kellően motivált voltam, újra elkezdtem sportolni, de ekkor már igazi elszántság volt a szívemben.
2010-ben már újra aktívan sportoltam, és akkor éreztem rá igazán az ízére. Ekkor értettem meg, hogy a sport nemcsak hobbi lehet, hanem akár egy életforma is. Kezdetben kizárólag hagyományos testépítéssel foglalkoztam, majd 2014 elején váltottam a saját testsúlyos edzésre. 2015 év végén egy régi álmomat váltottam valóra, és elkezdtem bokszolni. Habár gyermekkoromban jártam karatézni, az csak nagyon rövid ideig tartott, és a régi emlékekből csupán homályos foszlányok maradtak, ezért külön örülök, hogy a küzdősport újra bekerült az életembe. Az erősítés mellett a boksz egy tökéletes kiegészítő mozgásformává vált számomra.
A hónapok során rájöttem arra, hogy a friss levegőn, a szabadban való mozgás plusz energiával tölt fel, ezért mostanában a street workout edzést gyakorlom.
2014 óta nem eszem állati eredetű ételeket. Az elhatározás tudatos volt, komolyan odafigyelek a táplálkozásra, hogy mit eszem és mit iszom. Számomra a növényi táplálkozás nem trend, vagy nem egy új hullám. Érzem magamon a pozitív élettani hatásokat. Ez megerősített abban, hogy az életmódváltás jó döntés volt. Az egészségtudománnyal kapcsolatos érdeklődés már ekkor nagyon erős volt, így örülök neki, hogy ezzel foglalkozhatom.

Szakmai háttér
Master of Public Health (MPH) MSc (folyamatban)
Epidemiológia & egészségfejlesztés
Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

Természetes élet- és gyógymódok tanácsadó
Natural Life and Complementer Medicine (EQF Level 7)
Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar
Dietetikai és Komplementer Medicina Tanszék

Alkalmazott táplálkozástudományi menedzser
Applied Nutrition Manager (EQF Level 6)
Kodolányi János Egyetem

Plant-Based Nutrition
T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies
eCornell University

Támogató tag
MAVEG, Magyar Vegán Egyesület


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.